“Hercegovina Bike” organizira Drugu biciklističku karavanu Mostar – Vukovar

by admin

Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar u suradnji s više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Drugu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 2014.

Za organizaciju ovakve nesvakidašnje manifestacije ima više razloga, a između ostalih je nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su i službeno gradovi prijatelji.

”Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina umogočemu promijenila kao posljedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze”, kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić.

Dodao je kako u tu nit prijateljstva žele povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

”Karavanom se također želi odati počast žrtvama i stradalima u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnjih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara”, kazao je Mario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, napomenuvši kako će biciklistička karavana prijateljstva trajati pet dana,  a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 430  kilometara.

”Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja –Vukovar.  Vozit će se magistralnim i županijskim cestama I karavana će imati policijska pratnju”, kazao je Marić.

U biciklističkoj karavani, prema prvim pretprijavama, očekuje se sudjelovanje 40-tak biciklista iz Hercegovine, a svoj dolazak potvrdili su biciklisti iz Vukovara, Požege, Županje, Zagreba i Konavala koji će također iz Mostara krenuti prema Vukovaru. Biciklističkoj karavani pridružit će se  i biciklisti iz Kiseljaka, Viteza, Žepča, Lepenice te drugih krajeva u središnjoj Bosni i Posavini.

Zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj sudionika u karavani limitiran je na 60, ističu organizatori, te pozivaju sve zainteresirane da se što prije prijave za sudjelovanje i tako osiguraju sebi mjesto u ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji.

Prijave traju do 21. travnja 2014. godine, a prijaviti se može na OVOM linku  Detaljne informacije o biciklističkoj karavani mogu se pronaći na web stranici www.bkmostar.ba, kao i na Facebook stranici.

You may also like