+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Bike Park Prenj

O PARKU  STAZE     SMJEŠTAJ     GASTRO    INFORMACIJE    MULTIMEDIA

Prenj je najljepša, najatraktivnija planina u Bosni. Smješten u srcu Dinarskih planina u sjevernom dijelu Hercegovine. Prenj leži u luci od sjeverozapada rijeke Neretve kod Konjica, Glavatičeva, do Bijelog Polja kod Mostara, s jugoistočne strane omeđen je planinskim lancima Velež (1969 m), Crvnja (1921 m) i Visočica (1964 m).

Okružuju ga prirodna i vještačka jezera: Boračko jezero, Jablaničko jezero, Grabovičko jezero, Salakovac, te rijeke Neretva, Ljuta, Neretvica, Bijela i Drezanka. U podnožju planine nalaze se tri grada: Konjic, Jablanica i Mostar. Planina Prenj je jedna od najviših planina u Bosni i Hercegovini. Njegov najviši vrh je 2155m – Zelena glava. Vrhovi planine Prenj zanimljivi su i atraktivni za planinare koji uživaju u čarima prirode.

BIKE PARK PRENJ sastoji se od 360 km šumskih i makadamskih puteva koji su ucrtani i označeni na planini Prenj, a koji su prvenstveno namijenjeni brdskom biciklizmu ali i drugim rekreativnim svrhama.

 
The mountain biking association MTBA, Mostar

____ Easy Bike Route        ____Intermediate Bike Route      ____Advanced Bike Route 

Na četiri glavna “ulazna” mjesta postavljeni su info panoi s prikazom karte cijelog područja i drugim korisnim informacijama. Info točke postavljene su na sljedećim mjestima:

1.    Rujište ski staza (ispred Snježna kuća motel)
2.    Jablanica (plato ispred muzeja)
3.    Konjic (na pješačkoj stazi pored gradskog tunela)
4.    Boračko jezero (na ulazu)

Izrađene su i manje karte koje se mogu nabaviti u info centrima TZ-a, biciklističkih klubova i turističkih objekata u okolici.

Koristite samo označene staze uz pomoć malih karata ili GPS uređaja.

Staze koristite na vlastitu odgovornost i ponašajte se odgovorno kako ne biste ugrozili vlastitu sigurnost i sigurnost drugih.

Inače, Prenj je proglašen za najbolju brdsko-biciklističku (MTB) avanturističku destinaciju u 2012. godini od strane uglednog časopisa National Geographic

QR Code

 Preuzimanje KML

 Preuzimanje MTB Prenj & Velež map 

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

NAŠE REFERENCE: projekti zbog kojih smo ponosni

Proceed Booking