+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Grad Čapljina

Grad Čapljina

Na jugu Hercegovine gdje se rijeke Trebižat, Bregava i Krupa spajaju s Neretvom smjestio se grad vode sunca kamena i cvijeća, Cvijet Hercegovine – Čapljina.

Čapljina se, zahvaljujući svom zemljopisno položaju nalazi na važnom raskrižju putova, u Čapljini se križaju dva regionalna puta, dva magistralna puta, željeznička pruga te auto – put koridor Vc.

Njen položaj, bogatstvo vode, plodne zemlje i blaga klima od davnima su privlačili ljude koji su na ovim područjima živjeli još od brončanog doba. Živeći na ovom prostoru gradili su nastambe koje su danas značajni kulturno – povijesni spomenici ne samo za prostor Čapljine nego i šire.

Urbani dio Čapljine daju široke ulice, trgovi, bulevari, zelenilo, perivoji, drvoredi, parkovi, cvjetne aleje, igrališta…

Mi koji danas živimo, s puno pozornosti izgrađujemo grad vodeći računa o ljepoti i skladnosti prostora po čemu je Čapljina prepoznata. S toga se za Čapljinu s razlogom kaže da je to Cvijet Hercegovine.

Dragi prijatelji, dobro došli u Čapljinu-Cvijet Hercegovine.

Zemljopis

Grad Čapljina je smještena svojim većim dijelom uz rijeku Neretvu i njenim pritokama Bregavi, Trebižatu i Krupi, koje se ulijevaju južno od samog grada Čapljine.

Grad graniči s gradom Ljubuškim na zapadu, općinom Čitluk na sjeverozapadu, gradom Mostarom na sjeveru, općinom Stolac na istoku, općinom Neum na jugu te na jugozapadu državnom granicom prema gradu Metkoviću u Republici Hrvatskoj.

Kroz Čapljinu prolazi važni magistralni i željeznički put koji spaja Jadransko more s Hercegovinom i dalje prema srednjoj Europi.

Naseljena mjesta

Grad Čapljinu sačinjavaju sljedeća naseljena mjesta:

Bajovci, Bivolje Brdo, Crnići, Čapljina, Čeljevo, Doljani, Domanovići, Dračevo, Dretelj, Dubravica, Gabela, Gabela Polje, Gnjilišta, Gorica, Grabovine, Hotanj, Jasenica, Klepci, Lokve, Modrič Opličići, Počitelj, Prćavci, Prebilovci, Sjekose, Stanojevići, Struge, Svitava, Ševaš Njive, Šurmanci, Tasovčići, Trebižat, Višići i Zvirovići.

Leave a Reply

POKROVITELJ UDRUGE: CONTINENTAL TIRES

POKROVITELJ UDRUGE: SKODA APOLO MOSTAR

POKROVITELJ UDRUGE: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

POKROVITELJ UDRUGE: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking