+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Golden Triangle Cycling Trail

0
Price
Full Name*
Email Address*
Travel Date*
People*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

537

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

NAŠE REFERENCE: projekti zbog kojih smo ponosni

Najveći dio ove rute prolazi kroz ruralne dijelove zapadne Hercegovine, pružajući savršene uvjete za brdski biciklizam. Biciklistička ruta Zlatni trokut, dugačka 34.9 kilometara, povezuje tri hercegovačka sela, Višnjica-Mamići-Grljevići, poznata po uzgoju duhana “ravnjak”, zaštićeno geografskom oznakom podrijetla. Ova vrsta je ujedno predstavljala najvažniji proizvod zapadne Hercegovine kroz povijest do danas. S obzirom na specifičnost regije, njezinu izvornost i tradiciju, ova ruta zasigurno pruža sasvim drugačiju ponudu sa slikovitim krajolicima koje ne smijete propustiti. Od posjeta udaljenih sela i ruralnih staza na ovoj 34.9 kilometara dugom ruti, otkrit ćete najskrivenije kutke prirode u zapadnoj Hercegovini.

OPĆINE KROZ KOJE PROLAZI STAZA

Golden Triangle Cycling Trail prolazi kroz općinu Grude, a više ćemo spomenuti dolje u tekstu:

Općina Grude
Najmanja općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj prema posljednjem popisu ima 17.208 stanovnika na 220,8 km2. Blaga mediteranska klima uz prirodne dragulje jezera Krenica i izvora rijeke Tihaljine, pružaju turistima priliku upoznaju ovaj kraj. Avanturistički park Peć mlini s Ravlića pećinom, mlinicama, šetnicama, kulturno-povijesni kompleks u Gorici samo su dio raznovrsne turističke ponude koju nudi Općina Grude.
Biciklističke rute kroz našu Općinu se protežu dužinom od 122,1 km, kao kružne rute za dnevne izlete prepune senzacionalnih raznovrsnosti pejzaža kao i bogatstva kulturno-povijesne baštine. Arheološka zbirka u Gorici, jezero Krenica, avanturistički park Peć Mlini uz vrelo rijeke Tihaljine i arheološkog lokaliteta Ravlića pećine predstavljaju naše najveće turističke atrakcije za pustolove, avanturiste, kao i priliku za savršen obiteljski izlet.
Dobrodošli!

Tour Details

KRATKI INFO OPIS STAZE

Putovanje započinjemo u Grudama vozeći se prema Dragićini i Donjim Mamićima, da bismo stigli na stazu koja nas vodi ruralnim dijelovima Hercegovine. Biciklistička ruta Zlatni trokut, u svojoj dužini od 34.9 kilometara, povezuje tri hercegovačka sela, Višnjica-Mamići-Grljevići, te je poznata po uzgoju duhana “ravnjak”, zaštićeno geografskom oznakom podrijetla. Ova vrsta je ujedno predstavljala najvažniji proizvod zapadne Hercegovine kroz povijest do danas. Od Grljevića svoje putovanje nastavljamo asvaltiranom dionicom prema Borajni, Klobuku i Ružićima da bismo stiglo do Gruda, odnosno lokacije odakle je i krenulo naše putovanje.

Kreiranje turističkog aranžmana

Želite kreirati turiatički aranžman na ovoj ruti? Kontaktirajte naše partnere: ERO Travel Tour agency

 • Rent A Bike Mostar (link)
 • Bicycle rental: MTB Bicycles – 15 €; E-Bike – 30 €Complementaries: Helmet, Bike lock, Tire repair kit
 • Kontaktirajte nas+387 63 400 260 (Viber & WhatsApp dostupni)
 • Mail:visit@herzegovinabike.ba
What to Expect

PREPORUKA

Iako nas staza cijelom svojom dionicom vodi kroz naseljena područja i vozite se asvaltiranom stazom, uvijek smatramo da je na dužim vožnjama potrebno ponijeti mini alat i sredstvo za krpljenje unutrašnjih guma, tako pravilo vrijedi i za ovu dionicu. Svakako preporučujemo da prije odlaska na vožnju obavijestite obitelj ili prijatelje o planovima bicikliranja.
Kaciga obavezna!

DOWNLOAD SEKCIJA

Mapa/Karta Golden Triangle Cycling Trail

O PROJEKTU CYCLING RURAL

Golden Triangle Cycling Trail, biciklistička je staza koja je razvijena i sprovedena u okviru projekta Cycling Rural – Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore. Projekt “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore”, provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi. Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, kao i razvoja biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom “Cycling Rrural” koja će postati dio ukupne turističke ponude obje zemlje, kao i turističke ponude Jadranskog zaleđa.

 • DESTINATIONS (What To Visit):
 • Crkvu svete Katarine u Grudama
 • Agroturizam Marića Gaj
 • GASTRO OFFER (Where To Eat):
 • Agroturizam Marića Gaj
 • BED (Where To Slep):
 • Hotel Kiwi
Map

Photos

Proceed Booking