+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

West Herzegovina Lakes Cycling trail

0
Price
Full Name*
Email Address*
Travel Date*
People*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

655

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

NAŠE REFERENCE: projekti zbog kojih smo ponosni

Zapadnohercegovačka jezera Krenica, Nuga, Tribistovo i Blidinje predstavljaju izletnička odredišta koja nude brojne izazove, ribolov, učenje o kulturno-povijesnoj baštini kroz posjete arheološkim nalazištima, uz nezaboravne narodne priče i legende, kampiranje i bogatu autohtonu gastronomsku ponudu. “Fišijada” (riblji festival) na Krenici, kupalište u Tribistovu, paraglajding na jezeru Blidinje, zajedno s brojnim drugim uzbudljivim aktivnostima za zabavu i rekreaciju, samo su neki od razloga zbog kojih se biciklisti upuste u ovu avanturu.

OPĆINE KROZ KOJE PROLAZI STAZA

West Herzegovina Lakes Cycling trail prolazi kroz dvije općine, a mi ćemo ih spomenuti dolje u tekstu:

Općina Grude
Najmanja općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj prema posljednjem popisu ima 16.208 stanovnika na 220,8 km2. Blaga mediteranska klima uz prirodne dragulje jezera Krenica i izvora rijeke Tihaljine, pružaju turistima priliku upoznaju ovaj kraj. Avanturistički park Peć mlini s Ravlića pećinom, mlinicama, šetnicama, kulturno-povijesni kompleks u Gorici samo su dio raznovrsne turističke ponude koju nudi Općina Grude.
Biciklističke rute kroz našu Općinu se protežu dužinom od 122,1 km, kao kružne rute za dnevne izlete prepune senzacionalnih raznovrsnosti pejzaža kao i bogatstva kulturno-povijesne baštine. Arheološka zbirka u Gorici, jezero Krenica, avanturistički park Peć Mlini uz vrelo rijeke Tihaljine i arheološkog lokaliteta Ravlića pećine predstavljaju naše najveće turističke atrakcije za pustolove, avanturiste, kao i priliku za savršen obiteljski izlet. Dobrodošli!
Općina Posušje
Idealna destinacija za sve ljubitelje brdsko-planinskog biciklizma upravo je naša Općina Posušje, kroz koju se grana nekoliko biciklističkih staza u dužini od 157,4 km. Zaljubljenici u sportski ili rekreativni biciklizam imaju priliku uživati u mozaiku slikovitih kulturno-povijesnih ostataka Ričine, Graca, Podbile i fascinantnim krajolikom parka prirode Blidinje. Zapanjujuće kao i šumska oaza, blidinjsko jezero kao prirodna pozornica ispod Čvrsnice pruža savršen sklad čovjeka i prirode. Dobrodošli!

Tour Details

Ekskurzija počinje u Drinovcima s posjetom umjetnom jezeru Nuga Krenica, na rijeci Trebižat, kod naselja Drinovci, na području općine Grude. Putovanje počinjemo laganim usponom do groblja Bartuluša, te se spuštamo prema mjestu Drinovci, prolazeći pored crkve svetog Mihovila Arkanđela, te dalje prema jezeru Krenica koje je smješteno u Drinovačkom polju i jedinstvena je prirodna ljepota u Grudama. To je naše drugo jezero koje ćemo posjetiti na ovom putovanje, a poslije posjete jezeru Krenica nastavljamo dalje asvaltnom cestom prema Sovićima i Gorici, gdje dolazimo do stare crkve sv. Stjepana i Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika. Ovdje možete napraviti pauzu i obnoviti zalihe vode, jer nakon ovog mjesta slijedi makadamski uspon prema Posušju. Na određenim dijelovima uspona, nakratko i ulazimo u Republiku Hrvatsku te se ponovo vraćamo u Bosnu i Hercegovinu.
Po ulasku u Posušje putovanje nastavljamo asvaltnom dionicom i usponom prema Rakitnu i dalje prema našoj konačnoj destinaciji Parku prirode Blidinje i Blidinjskom jezeru. Ova dionica je asvaltna sa dosta uspona, no cijela trasa puta je doista lijepa i jednostavno će vas očarati, tako da nećete misliti na težinu putovanja.
Ulazak u Park prirode Blidinje će vam doslovno oduzeti dah svojom ljepotom, a smješten je u području visokog gorja središnjih Dinarida, i obuhvaća područje planinskih masiva Čvrsnice i Vrana. Park Prirode Blidinje je jedno od najljepših prirodnih cjelina na području Bosne i Hercegovine, a prostire se na području od 358 km 2 na podnožju planina Čvrsnice i Vrana. Zbog svojih jedinstvenih geomorfoloških osobina, bogatstva flore i faune, te prekrasne netaknute prirode predstavlja savršeno mjesto za bijeg od stresa svakodnevnog života. Dolaskom u Park prirode Blidinje završavamo našu ekskurziju.

Kreiranje turističkog aranžmana

Želite kreirati turiatički aranžman na ovoj ruti? Kontaktirajte naše partnere: ERO Travel Tour agency

 • Rent A Bike Mostar (link)
 • Bicycle rental: MTB Bicycles – 15 €; E-Bike – 30 €Complementaries: Helmet, Bike lock, Tire repair kit
 • Kontaktirajte nas+387 63 400 260 (Viber & WhatsApp dostupni)
 • Mail:visit@herzegovinabike.ba
What to Expect

PREPORUKA

Iako nas staza prvim dijelom vodi kroz naseljena područja i vozite se asvaltiranom dionicom, na našem putovanju nailazite i na makadamske dijelove staze, a ujedno i  jednim dijelom ove dionice vozite se kroz nenaseljena područja, te kao i uvijek smatramo da je na dužim vožnjama potrebno ponijeti mini alat i sredstvo za krpljenje unutrašnjih guma, tako pravilo vrijedi i za ovu dionicu. Svakako preporučujemo da prije odlaska na vožnju obavijestite obitelj ili prijatelje o planovima bicikliranja.
Kaciga obavezna!

DOWNLOAD SEKCIJA

Mapa/Karta West Herzegovina Lakes Cycling trail

O PROJEKTU CYCLING RURAL

West Herzegovina Lakes Cycling trail, biciklistička je staza koja je razvijena i sprovedena u okviru projekta Cycling Rural – Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore. Projekt “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore”, provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi. Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, kao i razvoja biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom “Cycling Rrural” koja će postati dio ukupne turističke ponude obje zemlje, kao i turističke ponude Jadranskog zaleđa.

 • DESTINATIONS (What To Visit):
 • Jezero Krenica
 • Jezero Nuga
 • Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
 • Blidinjsko jezero
 • Stećci na Blidinju
 • Masna luka
 • Hajdučka vrata
 • Diva Grabovčeva
 • GASTRO OFFER (Where To Eat):
 • Restoran Bosiljna
 • Restoran Hajdučke Vrleti
 • Restoran Staza
 • BED (Where To Slep):
 • Motel Bosiljna
 • Motel Hajdučke vrleti
 • Motel Staza
Map

Photos

Proceed Booking