+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Vlada HNŽ-a pokroviteljica Continental Blidinje BIKE Festivala

Organizatori manifestacije ”Continental Blidinje BIKE Festival” koja se održava sedmu godinu zaredom, ali prvi put kao događaj više razine odnosno kao Balkansko prvenstvo i UCI Class 1 XCM Herzegovina maraton, uz odobrenja Balkanske Federacije i Svjetske biciklističke Federacije, predstavili su danas predsjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Mariji Buhač projekt ovogodišnjega događaja.

Predsjednik Biciklističkoga saveza BiH, Toni Zorić naglasio je turistički i gospodarski značaj kako samoga projekta koji prerasta u tradicionalan ljetni događaj u Parku prirode Blidinje, tako i činjenice da ove godine rade veliki iskorak u smislu okupljanja biciklista iz otprilike 20 europskih zemalja, s više stotina sudionika na stazama Blidinja koje će u dužinama od 56 km i 85 km prolaziti kroz najljepše predjele Blidinja, ali i uvezivati kulturne i povijesne destinacije.

“Svjetska biciklistička Federacija (UCI) odobrila nam je organizaciju utrke prve klase, s krajnjom intencijom organiziranja Europskoga prvenstva u Hercegovini, očekivano kroz predstojeće četiri godine. Projekt je iznimno složen, velik i sveobuhvatan, jer kroz tri dana, s otvorenjem 12. srpnja, osim službene utrke, isplanirali smo obiteljski rekreativni dan, prigodni sajam biciklističke opreme i autohtonih hercegovačkih proizvoda, edukacije za nove cikloturističke vodiče, edukacije djece i mladih sportaša, ali i naše turističke ponude. Kako Blidinje administrativno pripada prostoru triju županija, tako su u organizaciju uključeni i obiteljski obrti, mala gospodarstva, ugostitelji i turistički djelatnici s prostora HNŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a”, pojasnio je Zorić.

Osim njega, o projektu su govorili i Marija Vukoja, čelnica projekta ”Visit Blidinje” te Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda za europske integracije pri Vladi ZHŽ-a, godinama aktivno uključen u projekte razvitka cikloturizma i brendiranja Hercegovine kao jedinstvenoga turističkog proizvoda.

Ovo je ozbiljan projekt na tragu razvitka turizma ne samo u HNŽ-u, nego Hercegovini kao regiji i zavrjeđuje našu pozornost i potporu. Cikloturizam nedvojbeno je jednom od najpotentnijih turističkih grana ovoga podneblja i, kao takva, prirodno se nameće među naše strateški bitne aktivnosti, osobito u svjetlu priprema izradbe Strategije razvitka turizma HNŽ-a. Potpora Vlade HNŽ-a neće izostati, a mišljenja sam kako, zajedno s kolegama iz susjednih županija, moramo snažno podupirati ideje i projekte koji vode stvaranju jedinstvenoga hercegovačkog turističkog brenda koji nas čini globalno vidljivijima i privlačnijima. Balkansko, sutra i Europsko biciklističko prvenstvo u našemu prirodnom biseru, Parku prirode Blidinje, svakako je jedan od takvih”, zaključila je Buhač.

Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini se održava od 12.-14.07.2024 godine, a organizatori najavljuju spektakularan vikend. Program događaja možete pogledati na službenoj web stranici Blidinje BIKE Festivala (link)

POKROVITELJ UDRUGE: CONTINENTAL TIRES

POKROVITELJ UDRUGE: SKODA APOLO MOSTAR

POKROVITELJ UDRUGE: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

POKROVITELJ UDRUGE: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking