+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba BECOME A MEMBER/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba BECOME A MEMBER/PARTNER

Hercegovina Classic: U subotu kronometar, nedelju cestovna utrka

Još jednom, Hercegovina je domaćin velikih biciklističkih događaja, a ovog puta organizatori su priredili dvodnevni spektal iz cestovnog biciklizma. Naime, u subotu 19.06.2021. u Mostaru, na potezu južne obilaznice održati će se Kronometarska utrka (individualni kronometar – ITT), dok je nedelja 20.06.2021. rezervirana za cestovnu utrku u dužini od 100km koja će se održati u Grudama.

Bitno je naglasiti da se obje utrke boduju za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, te da će na istom nastupiti krema biciklizma iz Bosne i Hercegovine. Utrke dobivaju na značaju ako kažemo da se na istim dobivaju vrijedni UCI bodovi koji su svim našim sportašima bitni za odlazak na Olimpijske igre.

Doista velika su dva dana pred nama i izrazito sam sretan što je upravo Hercegovina po svoj prvi put domaćin ovih događaja. Naši sportaši već su počeli pristizati u Hercegovinu i trenirati na našim cestama kako bi se izborili za naslov Državnog prvaka za 2021 godinu. Moram naglasiti kako su ova dva događaja jedna od najvažnijih utrka koje se organiziraju pod okriljem Saveza i da po UCI regulacijama sve zemlje svijeta ove događaje organiziraju u posljednja dva vikenda mjeseca lipnja, tako da ćemo do kraja lipnja imati imena svih Državnih prvaka iz svih zemalja svijeta, a na tom spisku će se nalaziti i naši biciklisti“, komatirao je Toni Zorić, predjsednik Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine.

Organizatori događaja poručuju kako su spremni za jednu ovakvu organizaciju u upraov u ovim trenucima završavaju posljednje pripreme. Dobivene su sve suglasnosti za organizaciju ovog događaja od Federalnih cesta i Ministarstva unutrašnjih poslova, te se pristupa završnim fazama priprema.

Bitno je naglasiti kako će na prometnici južne obilaznice Mostara biti obustavljen promet u vremenu od 10:00h do 16:00h, a sav će biti preusmjeren preko Žovnice prema Mostaru. Također, na dionici Grude-Drinovci imati ćemo privremenu obustavu i posebnu regulaciju prometa u vremenu od 12:00h do 17:00h, odnosno do završetka utrke.

Organizatori događaja su Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, Biciklistički klub Mostar, Hrvatski biciklistički klub Drinovci i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji događaja su Sportski Savez Grada Mostara, općina Grude, Grafotisak Grude, MRM, Violeta i Capriolo Sport Centar Mostar.

Leave a Reply

PARTNER OF THE ASSOCIATION: CONTINENTAL TIRES

PARTNER OF THE ASSOCIATION: HRVATSKE TELEKOMUNIKACIJE d.d. MOSTAR

PARTNER OF THE ASSOCIATION: SKODA APOLO MOSTAR

PARTNER OF THE ASSOCIATION: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

PARTNER OF THE ASSOCIATION: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking