+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Hercegovina otvorila cikloturističku sezonu

Vikend u Hercegovini protekao je u znaku biciklizma i cikloturizma. Hercegovina je bila domaćinom stotinama biciklista iz Hrvatske, Srbije i svih dijelova Bosne i Hercegovine. Događaj “Upoznaj Hercegovinu”, organiziran od strane udruge “HerzegovinaBike” u suradnji s hercegovačkim klubovima iz Mostara, Širokog, Posušja, Drinovaca, Gruda, Ljubuškog i Čapljine, pružio je sudionicima nezaboravan doživljaj spektakularnih krajolika, slikovite okoline i gostoljubivosti gradova koje su posjetili tijekom današnje vožnje dugog 130 km.

Start vožnje bio je u Mostaru ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Nakon prvih 20 km, biciklisti su stigli u Široki, gdje su imali priliku upoznati ovaj predivni hercegovački gradić. Gosti su bili srdačno dočekani i osvježeni ispred tvrtke Vibar doo Best Drive BiH, koja je poznata po podršci biciklizmu i promociji aktivnog načina života i outdoor turizma.

Nakon Širokog Brijega, sudionici su posjetili Grude gdje su ih dočekali članovi Biciklističkog kluba Grude. Nakon kratke pauze u Agroturizmu Marića gaj, gdje su imali priliku kušati hercegovačke delicije, krenuli su prema Ljubuškom.

U Ljubuškom su se pridružili dječjoj utrci “Kids Race Gračine” koju je organizirao BK Ljubuški te su se fotografirali s mališanima koji su izražavali svoje oduševljenje i sreću. Posljednji grad na njihovoj ruti bio je uvijek lijepa Čapljina, nakon čega su se vratili u Mostar pitoresknom Ćirinom prugom.

“Cestovni i brdski biciklizam izvrsni su načini za istraživanje svijeta, a s idejom održivog putovanja koja postaje sve važnija, bicikl postaje sve popularnije prijevozno sredstvo. Biciklistički turizam nudi raznoliko tržište. Potražnja za ovom tržišnom nišom raste, zbog aktivnog i zdravog načina kretanja i oblika turizma, kao i željom za istraživanjem prirode. Biciklistički turizam nudi brojne mogućnosti, uključujući iskustvo s lokalnom zajednicom, biciklističke ture neasfaltiranim cestama, upoznavanje novih mjesta i destinacija, kao i nove mogućnosti koje dolaze s e-biciklima. Ovo je samo početak uzbudljive sezone biciklizma u Hercegovini”, izjavio je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Već iduće nedjelje očekuje nas još jedan spektakularan događaj – biciklijada Ćirinom prugom, koja će ponovno privući stotine sudionika iz regije. Pozivamo sve ljubitelje biciklizma da se pridruže ovom izvanrednom događaju. Nema boljeg načina da uživate u subotnjem polumaratonu u Mostaru, a zatim u nedjelju upoznate južni dio Hercegovine i Ćiro prugu na opuštenoj biciklističkoj vožnji do Čapljine.

Registriraj se na Ćiro biciklijadu Mostar – Počitelj 🚂 🚴‍♀️🚴‍♂️

Organizatori događaja “Upoznaj Hercegovinu” bili su: Biciklistički klub Mostar, Biciklistički klub Široki, Biciklistički klub Posušje, Hrvatski biciklistički klub Drinovci, Biciklistički klub Grude, Biciklistički klub Ljubuški i Biciklistički klub Čapljina.
Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim sponzorima i to: Continental, HT Eronet i Škoda Apolo Mostar.

Leave a Reply

POKROVITELJ UDRUGE: CONTINENTAL TIRES

POKROVITELJ UDRUGE: SKODA APOLO MOSTAR

POKROVITELJ UDRUGE: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

POKROVITELJ UDRUGE: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking