+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Bagin Most – Hardomilje – Zvirići – Studenci – Vodopad Kravica – Hrašljani – Bagin most

0
Price
Full Name*
Email Address*
Travel Date*
People*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

689

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

NAŠE REFERENCE: projekti zbog kojih smo ponosni

Najveći dio ove rute prolazi kroz ruralne dijelove zapadne Hercegovine, pružajući savršene uvjete za brdski biciklizam. Staza polazi iz Ljubuškog, u dužini od 33km obilazeći mjesta Bagin Most, Hardomilje, Zvirići, Studenci, Vodopad Kravica i Hrašljani , te putovanje ponovo završavamo u Ljubuškom. Od posjeta udaljenih sela, ruralnih cesta i načina života lokalnog stanovništva na ovoj 33 kilometara dugoj ruti, otkrit ćete najskrivenije kutke prirode u zapadnoj Hercegovini.

Tour Details

OPĆINE KROZ KOJE PROLAZI STAZA

Staza “L202 – Bagin Most – Hardomilje – Zvirići – Studenci – Vodopad Kravica – Hrašljani – Bagin most” prolazi kroz jednu općinu, a više o njoj dolje u tekstu:

Općina Ljubuški
Grad Ljubuški smješten u dolini rijeke Trebižata ima 27.275 stanovnika na površini od 292,7 km2. S umjereno mediteranskom klimom u novije vrijeme predstavlja najrazvijenije turističko središte Županije Zapadnohercegovačke uz bogatu lepezu prirodnih vodenih bisera Kravice, Koćuše, Božjaka i neizostavne kulturno-povijesne baštine od srednjovjekovne utvrde Herceg Stjepana, do ostataka rimskog logora Gračine, te brojnih drugih čiji su ostatci sačuvani u najstarijem muzeju u Bosni i Hercegovini, franjevačkom muzeju na Humcu.
Netaknuta izvorna priroda riječne doline Trebižata najljepše se doživi bicikliranjem, pružajući duhu i mislima sklad, a tijelu osvježenje kupanjem u rijeci. Romantični puteljci kroz rustikalna sela Ljubuškog odvest će Vas do rimskog logora Gračine, slapova Kravice i Koćuše, sve do ljubuškog dragulja kulturno povijesne baštine srednjovjekovne utvrda herceg Stjepana Kosače koja će Vam pružiti priliku za spektakularan vidikovac. Mreža biciklističkih staza se proteže kroz ljubušku općinu u dužini od 108,4km.

Kreiranje turističkog aranžmana

Želite kreirati turiatički aranžman na ovoj ruti? Kontaktirajte naše partnere: ERO Travel Tour agency

  • Rent A Bike Mostar (link)
  • Bicycle rental: MTB Bicycles – 15 €; E-Bike – 30 €Complementaries: Helmet, Bike lock, Tire repair kit
  • Kontaktirajte nas+387 63 400 260 (Viber & WhatsApp dostupni)
  • Mail:visit@herzegovinabike.ba
What to Expect

PREPORUKA

Iako nas staza većim dijelom vodi kroz naseljena područja i vozite se asvaltiranom dionicom, uvijek smatramo da je na dužim vožnjama potrebno ponijeti mini alat i sredstvo za krpljenje unutrašnjih guma, tako pravilo vrijedi i za ovu dionicu. Svakako preporučujemo da prije odlaska na vožnju obavijestite obitelj ili prijatelje o planovima bicikliranja.
Kaciga obavezna!

DOWNLOAD SEKCIJA

Mapa/Karta L202

O PROJEKTU CYCLING RURAL

Staza “L202 – Bagin Most – Hardomilje – Zvirići – Studenci – Vodopad Kravica – Hrašljani – Bagin most”, biciklistička je staza koja je razvijena i sprovedena u okviru projekta Cycling Rural – Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore. Projekt “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore”, provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi. Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, kao i razvoja biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom “Cycling Rrural” koja će postati dio ukupne turističke ponude obje zemlje, kao i turističke ponude Jadranskog zaleđa.

  • DESTINATIONS (What To Visit):
  • Vodopad Koćuša
  • Vodopad Kravica
  • Franjevački muzej na Humcu
  • Rimsko selo Gračine
Map

Photos

Proceed Booking