+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Više od stotinu biciklista na Ćiro biciklijadi od Hutova do Neuma

Još jedan vikend u znaku biciklizma i nedelja koja je protekla u znaku Ćiro biciklijade, a koja se ovog vikenda vozila na dionici od Hutova do Neuma. Udruga “HerzegovinaBike” u suradnji sa općinom Neum i udrugom “KRON” Neum organizirala je četvrtu po redu Ćiro biciklijadu u 2024 godini koja se vozila na dionici kroz Neumsko zaleđe, promovirajući tako ruralni turizam i lokalna domaćinstva.

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi koja je pratila cijeli vikend, hrabrost organizatora da ostanu uz najavljeni datum i ne prolongiraju događaj u potpunosti se isplatio. Sunčano vrijeme okupilo je 120 biciklista iz zamalja regije, ali i bračni par iz Česke, kao i par biciklista iz Austrije koji su uživali u dobroj organizaciji, lijepom druženji i promovirali cikloturizam u našoj zemlji.

Staza kroz Neumsko zaleđe je atraktivna i životopisna sa prelijepim krajolicima i asfaltiranom podlogom, pa je samim time i pristupačna svim biciklistima. Kao što smo rekli, ovo jedna jako lijepa dionica, kroz ruralne krajeve obilazeći sela na dionici od Hutova do Neuma, a naposlijetku biciklijade naši domaćini u Neumu su nas i dostojanstven odočekali. Udruga za kulturni razvoj općine Neum zajedno sa gradskim vlastima priredila je pravi doček sa svoje bicikliste, a biciklistička karavana došla je i na opće iznenađenje brojnih turista i kupača koji su nas pozdravljali pljeskom i uzvicima.  

Posebno sam sretan zbog jako velikog broja djece koji su sudjelovali na Ćiro biciklijadi. Mališani su jednostavno uživali biciklirajuči sa svojim roditeljima i starijim prijateljima, te se već počeli raspitivati za sljedeću organizaciju. Ovo nam daje pouzdanje kako će Ćiro i dalje živjeti, imati svoje sudionike među naraštajima koji nas nasljeđuju, pa možda čak i organizatore ovih događaja”, kazao je Toni Zorić predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Vremenske prognoze za vikend su bile jako loše, ali smo bili svjesni da je vrijeme jako promjenjivo i igrali smo na kartu sreće što se pokazalo dobrim izborom. Ponovno, sunce nas nije razočaralo i imali smo jako dobar dan za bicikliranje, pa čak i za kupanje jer su mnogi od nas na kraju biciklijade i ručka osvježenje potražili u moru”, dodao je Zorić.

Sljedeća Ćiro biciklijada koja nas očekuje je na dionici od Trebinja do Bileće, a zakazani datum događaja je 11.08.2024 godine. Više informacija potražite na OVDJE (link).

Biciklijada se realizira uz financijsku potporu: HT Eronet i općina Neum – Generalni pokrovitelji, te prijatelji Ćirine pruge – Continental Tires, Turistička Zajednica HNŽ/K, Škoda Apolo, agencija REDAH i Capriolo SC Mostar , a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“.

POKROVITELJ UDRUGE: CONTINENTAL TIRES

POKROVITELJ UDRUGE: SKODA APOLO MOSTAR

POKROVITELJ UDRUGE: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

POKROVITELJ UDRUGE: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking