+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Vodopad Kravica je biser hercegovačkog krajolika, smješten na rijeci Trebižat, 7 km udaljen od Ljubuškog. Riječ je o jedinstvenoj prirodnoj ljepoti koju je izgradila rijeka Trebižat koja protiče kroz vapnenačke terene i taloži sedru.

Park prirode Kravica popularno je turističko odredište zahvaljujući prekrasnom vodopadu visokom preko 25 metara. Vodopad Kravica navodno je nastao prije više milijuna godina. Vodopad Kravica jedan je od najvećih vodopada u Bosni i Hercegovini i svakako ga vrijedi posjetiti. Vodopad je nastao tektonskim pomicanjem i izdizanjem vapnenačke visoravni na kojoj teče Trebižat, rijeka koja napaja slapove. Kravicu je najbolje posjetiti ljeti kada je vodostaj visok i vrijeme toplo.

Što očekivati kada stignete u Park prirode Kravica?

Park prirode Kravica otvoren je svaki dan od 7 do 22 sata u ljetnim mjesecima i od 7 do 19 sati u zimskim mjesecima. Park posjetiteljima nudi niz sadržaja, uključujući parkiralište, vlak, toalete, svlačionice, restorane i još mnogo toga. Plivanje i sunčanje također su ovdje popularne aktivnosti, kao i iznajmljivanje čamaca. Tu su i suvenirnice na licu mjesta za one koji žele kući ponijeti komadić Kravice.

Cijena ulaznice je 20,00 KM. Kada stignete u Nacionalni park, postoji veliko parkiralište gdje možete ostaviti svoj automobil i tu će vas ostaviti ako dolazite s turističkom grupom. Park je dobro označen znakovima pa se lako snaći. Parkiralište je uzdignuto i nalazi se na platou nekih 50-100 metara iznad podnožja vodopada. Nakon što kupite ulaznicu, možete nastaviti pronaći put do podnožja vodopada.

Postoji nekoliko pješačkih staza koje vode do vodopada, tako da možete odabrati stazu koja vam najviše odgovara. Staze su različite težine, tako da za svakoga ima ponešto. Sve staze vode do platformi za promatranje gdje možete uživati u ljepoti vodopada prije nego što mu se zapravo približite. Staze su također vrlo dobro održavane, tako da ne morate brinuti da ćete se izgubiti ili ozlijediti. Jedna stvar koju treba imati na umu je da je posljednji dio jedne od staza, doslovno zadnjih 10 metara, malo strm i može biti vrlo sklizak, pogotovo ako nosite iznošene cipele pa se dobro držite za rukohvat.

Kada se spustite do podnožja vodopada, ostat ćete hipnotizirani pogledom. Vidjet ćete jezero koje se stvorilo u udubljenju u podnožju slapa, a s jedne strane jezera pronaći ćete 2 restorana, svlačionice i malo dalje toalete. Tu će biti drveni most koji će vas odvesti na drugu stranu jezera Kravica gdje se vodopad spušta u jezero.

Želite li iz prve ruke doživjeti Kravice, uživati u prekrasnoj prirodi, slikovitom pogledu na slap Kravice i saznati sve o njegovoj bogatoj povijesti? Kontaktirajte naše partnere – ERO Travel Tour Agency.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je ERO-Travel-1200-%C3%97-150-piks-1024x128.png

ERO Travel tim profesionalaca kreirati će putovanje po Vašim preferencama.

🚴‍♂️ Županija Zapadnohercegovačka

Izdvojene staze

Leave a Reply

IZDVOJENE DESTINCIJE

Jablanica
20. Novembra 2023.0
Badanj – paleolitsko nalazište
20. Novembra 2023.0
Hutovo Blato
20. Novembra 2023.0

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

Proceed Booking