+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Ljepotica na četiri rijeke

Grad i općina Čapljina utkani su u raznolike i slikovite krajolike donje Neretve. Okružuju ga kasnoantički lokaliteti poput Mogorjela i Gabele, egzotičan struški krajolik, drevni kameni grad Počitelj, nadaleko čuveni kompleks srednjovjekovne arhitekture, te Hutovo blato, jedno od najbogatijih rezervata ptica močvarica u Europi.

Grad i općina Čapljina utkani su u raznolike i slikovite krajolike donje Neretve. Okružuju ga kasnoantički lokaliteti poput Mogorjela i Gabele, egzotičan struški krajolik, drevni kameni grad Počitelj, nadaleko čuveni kompleks srednjovjekovne arhitekture, te Hutovo blato, jedan od najbogatijih rezervata ptica močvarica u Europi.

Blizina Jadranskog mora i mediteranska klima stvaraju temeljne klimatske uvjete čapljinskog kraja pogodne za uzgoj vinograda, ali i mediteranskog voća i povrća. Danas, kao i stoljećima, Čapljina je mjesto poželjno za život.

Opće informacije za izlet u Čapljinu 

Čapljina je mali grad koji se nalazi u državi Bosni i Hercegovini. Nalazi se u zapadnom dijelu zemlje, blizu granice s Hrvatskom na obalama rijeke Neretve. Grad je poznat po prekrasnom prirodnom okruženju, uključujući obližnje planine i šume, kao i po značajnim kulturnim znamenitostima poput ostataka starorimskog grada Narone. Također je dom brojnih restorana, kafića i trgovina, što ga čini popularnim odredištem za turiste koji istražuju regiju.

Što posjetiti u Čapljini

Evo turističkih atrakcija Čapljine:

1. Slapovi Kravice: Prelijepo prirodno čudo smješteno oko 30 km južno od Čapljine. Ovaj niz vodopada proteže se preko 120 metara i može se promatrati s više točaka gledišta. To je popularno mjesto za kupanje, izlete i šetnje prirodom.
2. Park prirode Hutovo blato: Jedinstveni močvarni rezervat prirode smješten sjeverno od Čapljine. Dom je širokog spektra vrsta ptica i drugih divljih životinja. Posjetitelji mogu ići na vođene izlete brodom ili pješačiti brojnim stazama.
3. Mogorjelo – Rimska Villa Rustica: Antička rimska vila u blizini Čapljine. Ovo arheološko nalazište sadrži ruševine luksuzne vile koja je nekada pripadala bogatom rimskom građaninu. Sada je zaštićeni spomenik kulture i posjetitelji mogu istraživati ruševine i učiti o životu u antičko doba.
4. Špilja Vjetrenica: Jedna od najvećih i najljepših špilja u Bosni i Hercegovini, špilja Vjetrenica, nalazi se oko 40 km jugoistočno od Čapljine. Njezine podzemne komore krase zapanjujuće formacije, a špilja je dom jedinstvenom ekosustavu slijepih i albino životinja.
5. Ruševine Starog Grada: Ostaci antičke tvrđave i naselja smješteni u središtu Čapljine. Lokalitet datira iz ilirskog i rimskog razdoblja, a posjetitelji mogu vidjeti ostatke zidova, kuća i drugih objekata.
6. Pješačka staza Via Dinarica: Ova dugotrajna pješačka staza prolazi kroz planine u blizini Čapljine, pružajući prekrasan pogled na okolni krajolik. Planinari mogu birati između kraćih jednodnevnih ili dužih višednevnih planinarenja.
Sve ove atrakcije nude jedinstveno iskustvo i prikazuju prirodne ljepote i bogatu povijest Čapljine i okolice.

Želite li doživjeti Čapljinu iz prve ruke, uživati u prekrasnoj prirodi, slikovitim pogledima na rijeku Trebižat i naučiti sve o njezinoj bogatoj povijesti?  Kontaktirajte naše partnere – ERO Travel Tour Agency.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je ERO-Travel-1200-%C3%97-150-piks-1024x128.png

ERO Travel tim profesionalaca kreirati će putovanje po Vašim preferencama.

🚴‍♂️ Hercegovačko-neretvanska županija/kanton

Izdvojene staze

Leave a Reply

IZDVOJENE DESTINCIJE

Stari grad Trebinje
20. Novembra 2023.0
Ravno
20. Novembra 2023.0
Franjevački samostan Humac
20. Novembra 2023.0

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

Proceed Booking