+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Grad grožđa i vina

Krška visoravan Brotnjo ili Općina Čitluk je vinogradarska i vinarska kolijevka Bosne i Hercegovine. Gotovo svaka obitelj u ovoj općini ima svoj vinograd i proizvodi vlastita vina.
U ovoj idiličnoj općini, koja je ujedno i jedna od najrazvijenijih općina u Bosni i Hercegovini, posebno je uočljiva tradicionalna veza čovjeka i vinove loze u pravom smislu te riječi. U ovom se kraju stoljećima uzgaja vinova loza, podjednako dugo piju se najbolja vina Blatina i Žilavka, a gosti se uvijek dočekuju s ljubavlju. Vinska cesta Hercegovina sa svojim sloganom “S vinom kroz vrijeme” otvorila je vrata al! oni koji se dive vinu i tradicionalnom načinu života.

Uz hotele, sportske sadržaje, vrhunske restorane, muzeje i galerije, na raspolaganju vam je i četrnaest vinskih podruma Brotnja u kojima možete kušati najbolja bosanskohercegovačka vina, upoznati vrijedne lokalne stanovnike i upoznati njihove načina života, kao i kulturno-povijesne baštine ovoga kraja.

Smješten na visoravni Brotnjo, Čitluk je utjelovljenje hercegovačke vinarske kulture, ponoseći se bogatom poviješću uzgoja vinove loze i proizvodnje finih vina. Blatina i žilavka među najpopularnijim su sortama, a domaći vinari tradicionalnim metodama proizvode vina iznimne kvalitete.

Posjetitelji mogu prošetati vinogradima i kušati lokalna vina u obiteljskim vinarijama. Grad je također mjesto duboke duhovnosti i prirodne ljepote, privlačeći hodočasnike iz cijelog svijeta u Međugorje. Čitluk nudi prirodnu i kulturnu baštinu, uključujući kamene vinograde i najstariji vinski podrum u Bosni i Hercegovini u Gradnićima. Posjetite Herceg etno selo za tradicionalnu kulturu i kuhinju ili Brdo ukazanja za zapanjujući pogled.

Čitluk je savršeno odredište za obogaćujuće iskustvo putovanja, uz vino koje slobodno teče i toplo gostoprimstvo.

Želite li iz prve ruke doživjeti Čitluk, uživati u finoj vinovoj lozi ili posjetiti hodočasničko mjesto Međugođe i saznati sve o njegovoj bogatoj povijesti? Kontaktirajte naše partnere – ERO Travel Tour Agency.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je ERO-Travel-1200-%C3%97-150-piks-1024x128.png

ERO Travel tim profesionalaca kreirati će putovanje po Vašim preferencama.

🚴‍♂️ Hercegovačko-neretvanska županija/kanton

Izdvojene staze

Leave a Reply

IZDVOJENE DESTINCIJE

Stari grad Vidoški
20. Novembra 2023.0
Spilja Vjetrenica
20. Novembra 2023.0
Stari grad Trebinje
20. Novembra 2023.0

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

Proceed Booking