+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Mostar: Tura Tepsija

0
Price
Full Name*
Email Address*
Travel Date*
People*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

369

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

NAŠE REFERENCE: projekti zbog kojih smo ponosni

Tura kojom se otvara i zatvara sezona u Hercegovini. Iako se mnogi možda i ne bi složili sa nama, jer doista je pomalo blesavo zatvarati ili otvarati sezonu u regiji koja je pogodna za bicikliranje tjekom cijele godine. No, stvar je tradicije, a i to je još jedan izgovor za druženje i vožnju sa biciklističkih klubova koji egzistiraju na području Hercegovine.

Tura je kružnog oblika sa startom i ciljem u Mostaru, a vozi se preko Raške gore do Goranaca, nakon čega slijedi asvaltirani spust do Mostara.

Napomena: Na stazi ne postoji biciklistička signalizacija


Raška Gora je naseljeno mjesto u općini Mostar, Bosna i Hercegovina. Raška Gora je smještena uz kanjon Neretve i prostire se područijem između planine Čabulje i rijeke Neretve. Graniči sa naseljima: Vrdi, Goranci, Bučići i Đubrani, koji su nekad i sami bili dio Raške Gore. Prostire se na relativno velikoj površini i sastoji se od više zaselaka: Domazeti, Sirge, Podivačje, Željetuša, Trolokve, Vukovine, Prikoje, Vituša, Kruševica, Veliki Dolac, Vezovići, Plužni Dolac, Povine i Orašine.

Sam podatak da u Raškoj Gori ima 8 katoličkih i 2 pravoslavna groblja te 2 crkve govori o tome koliku površinu zauzima.


Goranci na svojih 700 metara nad morem, 12 kilometara sjeverozapadno od Mostara, čine jedinstvenu prirodnu oazu koja pruža mir i zadovoljstvo svima koji posjete ovaj prirodni biser netaknutog i lijepog krajolika.

Ovaj goranski kraj omeđen lijepim poljem, šumarcima i proplancima sa sjeverne i južne strane a sa zapada Čabuljom i njezinim najvećim vrhom Velika vlajna 1780 metara (n/v) je kao stvoren za različite vidove rekreacije ali i za sportska natjecanja poput biciklističkih utrka ili konjičkog sporta. Goranci danas imaju 12 000 metara staza za šetnju, vožnju biciklom ili jahanje konja što privlači sve veći broj ljubitelja prirode i rekreacije.

Tour Details

Tura polazi iz Mostara i lokalniim biciklistima je jedna od poznatijih tura, budući da su na njoj krenule prve zajedničke vožnje. Prvi dio uspona iz Raštana na selo Raška gora je izraziro težak sa nekih 10-14% uspona u dužini 5km. Zatim slijedi makadamski dio staze koji je pretežito valovit sa dosta uspona i spusteva. 

Po dolasku na prvu betonsku cestu, slijedi spust prema seli Goranci, odakle se pruža prelijep pogled na Goranačko polje. Vožnja kroz Gorance je uvijek lijepa i opuštajuća, a osvježiti se možete u lokalnom restoranu Konoba Goranci. Zapravo ova tura je i dobila svoje ime upravo po tome što bi biciklisti iz lokalnog kluba nakon vožnje rado svraćali tu na ručak i domaću hranu, tepsiju.

Nakon Goranaca, slijedi spust do Mostara advaltnom cestom u dužini 10km.

Kreiranje turističkog aranžmana

Želite kreirati turiatički aranžman na ovoj ruti? Kontaktirajte naše partnere: ERO Travel Tour agency

  • Rent A Bike Mostar (link)
  • Bicycle rental: MTB Bicycles – 15 €; E-Bike – 30 €Complementaries: Helmet, Bike lock, Tire repair kit
  • Kontaktirajte nas+387 63 400 260 (Viber & WhatsApp dostupni)
  • Mail:visit@herzegovinabike.ba
  • DESTINATIONS (What To Visit):
  • Jezerac
  • Park Goranci
Map

Photos

Proceed Booking