+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Park prirode Blidinje

Park prirode Blidinje

Park Prirode Blidinje je jedno od najljepših prirodnih cjelina na području Bosne i Hercegovine, te se nalazi na samo satak i pol vožnje od jadranske obale. Prostire se na području od 358 km 2 na podnožju planina Čvrsnice i Vrana. Zbog svojih jedinstvenih geomorfoloških osobina, bogatstva flore i faune, te prekrasne netaknute prirode predstavlja savršeno mjesto za bijeg od stresa svakodnevnog života.

Bilo da tražite mjesto za relaksaciju na svježem planinskom zraku, priliku za upoznavanje s bogatom poviješću i kulturnom baštinom ovog područja, ili ste avanturistički nastrojeni – Park Prirode Blidinje je idealno mjesto za Vas.

Foto: Dženad Džino

ZNAMENITOSTI 

Park prirode Blidinje se nalazi u Bosni & Hercegovini; u području visokog gorja središnjih Dinarida, i obuhvaća područje planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, a prostire se na 358 km2. Administrativno je u sastavu tri hercegovačke županije i pet različitih općina. Zbog svojih geomorfoloških osobina, bogatstva biljnog & životinjskog svijeta, te prekrasne i netaknute prirode, dana 24.03.1995. godine ovo područje je proglašeno parkom prirode. Na ovom jedinstvenom području do sada je evidentirano oko 1 500 različitih biljnih vrsta, od čega su više od 200 endemske, reliktne i subendemske. Park prirode Blidinje je poznat i kao najveće stanište endemskog bjelokorog bora munike.

Udruga „VisitBlidinje“ je nastala kao rezultat međusobne suradnje i zajedničke ideje o udruživanju svih aktera turističke ponude & lokalnih proizvođača u jednu platformu koja se bavi u prvom redu promocijom i marketingom našeg prekrasnog Parka prirode Blidinje, a zatim i nudi sve sadržaje & aktivnosti koje možete iskusiti i doživjeti na ovom jedinstvenom području.

Kroz suradnju s JP Park prirode Blidinje, a zatim i sa svim poslovnim subjektima, potencijalnim partnerima, planinarskim društvima te drugim pojedincima i udruženjima zdravih interesa i namjera za dobrobit prije svega Parka prirode Blidinje,koji djeluju na ovome području, cilj nam je podići njegov kredibilitet , ponudu i status na jednu zavidnu razinu.

Više informacija o Park prirode Blidinje potražite na stranicama Visit Blidinje (link).

Leave a Reply

POKROVITELJ UDRUGE: CONTINENTAL TIRES

POKROVITELJ UDRUGE: SKODA APOLO MOSTAR

POKROVITELJ UDRUGE: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

POKROVITELJ UDRUGE: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking