+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Međugorje je poznato mjesto koje se nalazi u južnom dijelu Bosne i Hercegovine. Naseljeno je mjesto u općini Čitluk. Prostire se između dva velika geografska područja: planinskog na sjeveru i morskog na jugu. Planinski masiv na sjeveru od 2000 metara nadmorske visine pruža izvrsne klimatske uvjete. Zbog blizine Jadranskog mora, reljefa i nadmorske visine ovdje vlada sredozemna klima.

U gradu živi 4300 stanovnika. A svi znaju da je ovo jedno od najpoznatijih i najposjećenijih katoličkih svetišta na svijetu. 1981. godine kada se Djevica Marija počela pojavljivati kao fenomen, ovo mjesto je postalo poznato u svijetu. Počelo je privlačiti vjernike, hodočasnike koji u međugorskom svetištu nalaze mir i vjeru. Središte okupljanja u ovom svetištu je crkva sv. Jakova, u središtu Međugorja. Nakon 24. lipnja 1981. godine kada se Gospa ukazala na brdu Crnici u predjelu Podbrdo okupljaju se u molitvi mnogi bolesni, ali i zdravi. Lik Gospe vidjelo je više od šestero djece preko kojih je slala poruke mira svijetu.

Ono što većina hodočasnika želi vidjeti je Brdo Ukazanja. To je mjesto prvih ukazanja, nekoliko stotina metara iznad sela Bijakovići zvanog Podbrdo. Do ovog mjesta vodi strma staza, a uz nju su postavljeni brončani reljefi sakramenata. Na putu prema mjestu ukazanja nalazi se drveni križ na kojem je Gospa prvi put pozvala na obraćenje i mir, preko djevojčice. U čast dvadesete obljetnice, kip Kraljice mira postavljen je točno na mjesto ukazanja. Kip je izrađen po modelu koji stoji ispred crkve.

Susret s Brdom ukazanja za hodočasnike znači susret s Gospom kroz osobnu molitvu i krunicu.

Želite li iz prve ruke doživjeti Međugorje, susresti se s Brdom ukazanja, posjetiti crkvu sv. Jakova i saznati sve o fenomenu ukazanja Djevice Marije? Kontaktirajte naše partnere – ERO Travel Tour Agency.

ERO Travel tim profesionalaca kreirati će putovanje po Vašim preferencama.

🚴‍♂️ Hercegovačko-neretvanska županija/kanton

Izdvojene staze

Leave a Reply

IZDVOJENE DESTINCIJE

Rama (Ramsko jezero)
20. Novembra 2023.0
Neum
20. Novembra 2023.0
Stolac
20. Novembra 2023.0

Pisali su o nama 📝

Britanski medij “The Guardian” je u 2017 godini objavio članak o Ćiro stazi od Mostara do Dubrovnika 👉 LINK.

Novinar magazina “New York Times” u 2017 godini biciklirao je Ćiro stazom od Mostara do Dubrovnika i objavio članak nakon svog cikloputovanja 👉 LINK.

Lonely Planet je Hercegovinu i Ciro stazu svrstamo među 4 TOP svjetske destinacije 👉 LINK.

National Geographic je objavio članak o 6 nezaboravnih tura u Hercegovini 👉 LINK.

Ostali tekstovi:

Proceed Booking