+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Postanite član Udruge HerzegovinaBike

Cikloturizam je specifični oblik turizma, koji dobiva sve veći značaj u suvremenim turističkim kretanjima. Zahvaljujući trendovima koji se odnose na aktivna putovanja i zdrav način života, cikloturizam je danas jedan od najbrže rastućih i najperspektivnijih oblika turizma.

Datum 08.03.2013 godine za nas pretstavlja značajan datum koji će ostat zapamćen kao velik korak za razvoj cikloturizma u Bosni i Hercegovini. Tog je dana, naime, osnovana Udruga HerzegovinaBike koja djeluje kao koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma kao odgovor na sve veću važnost koju cikloturizam donosi Bosni i Hercegovini (financijska, turistička, infrastrukturna i dr.).

Cilj  je kvalitetnije umrežavanje postojećih biciklističkih ruta, infrastrukture, prateće ugostiteljsko-turističke ponude, te stvaranje jedinstvene baze podataka o istima.  Koordinacija će ubrzati stvaranje i označavanje mreže standardiziranih nacionalnih, regionalnih i lokalnih biciklističkih ruta, te u konačnici uspješnije integriranje u potencijalnu europsku biciklističku mrežu EuroVelo ruta kojom se u budućnosti planira povezati sjever Bosne sa jugom Hercegovine.

Prilagodbom i unapređenjem biciklističkih ruta u Hercegovini, te korištenjem znanja, iskustva i standarda ECF-a (Europska biciklistička federacija) u smislu sigurnosti i udobnosti vožnje, krajobrazne ljepote i interpretacije ponude, unapređenja i označavanja za cikloturiste, Bosnu i Hercegovinu možemo još bolje povezati s državama Europe i regije, te kroz sustavni razvoj ovog trendovski vrlo jakog i popularnog turističkog proizvoda utjecati na potrebno produženje turističke sezone i spajanje Bosne i Hercegovine na već izuzetno razvijene i korištene europske cikloturističke rute i pravce kretanja.

POSTANITE ČLANOM UDRUGE HERZEGOVINABIKE:

Postajanjem članom udruge za cikloturizam, dobivate niz benefita i podrške koje poboljšavaju Vaše iskustvo u biciklizmu i cikloturizmu kao jednoj od najznačajnijih grana ovog sporta. Evo nekoliko prednosti koje članstvo u udruzi HerzegovinaBike može pružiti:

 1. Pristup Biciklističkim Rutama: Članovi udruge često imaju pristup posebno označenim biciklističkim rutama i stazama. To može uključivati različite razine težine i raznolike krajolike.
 2. Organizirani Događaji: Udruge HerzegovinaBike redovito organizira biciklističke događaje, biciklijade, utrke ili druge oblike okupljanja. Članovi imaju priliku sudjelovati u tim događanjima i dijeliti iskustva s drugim zaljubljenicima u biciklizam.
 3. Volontiranje na događajima: Postajanjem člana Udruge, izravno sudjelujete u organizaciji događaja, te kroz svoje volonterske aktivnosti možete podržati organizaciju događaja i razvoj cikloturizma u Hercegovini.
 4. Edukacija i Savjetovanje: Udruga pruža edukativne resurse i savjetovanje o biciklizmu. To uključuje sigurnosne savjete, informacije o održavanju bicikla ili čak organizirane radionice.
 5. Biciklistička Zajednica: Članstvo u udruzi omogućava biciklistima povezivanje s drugim članovima, razmjenu iskustava, planiranje biciklističkih izleta i sudjelovanje u zajednici koja dijeli istu strast.
 6. Promocija i Svijest: Udruga HerzegovinaBike nerijetko promovira svoje članove putem društvenih medija, web stranica ili drugih kanala, odnosno preporučuje ih za suradnju svojim potencijalnim parterima kroz poslovne planove. To pridonosi većoj vidljivosti biciklista, njihovih aktivnosti, razvoju sposobnosti i radnoj aktivnosti.
 7. Lobiranje za Biciklističku Infrastrukturu: Članovi udruge zajedničkim snagama mogu lobirati za poboljšanje biciklističke infrastrukture na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini.
 8. Doprinos Cikloturizmu: Sudjelovanjem u udruzi, biciklisti doprinose razvoju cikloturizma kao održive i popularne turističke aktivnosti.

Pridruživanje udruzi HerzegovinaBike koja ima za cilj razvoj biciklizma i cikloturizma pruža ne samo individualne koristi već i doprinos razvoju biciklističke kulture i zajednice na širem području.

P.S. Molimo imajte na umu da članstvo u udruzi HerzegovinaBike se ne stiče automatizmom nakon popunjavanja prijavnice i plaćanja članarine. Nakon što popunite prijavnicu, naš Upravni odbor će pažljivo razmotriti Vaš prijavni obrazac te Vas informirati o rezultatima putem mail adrese koju navedete u obrascu. Molim razumite da ovo nije Udruga koja se bavi organiziranjem biciklističkih druženja i aktivnosti, već planiranjem sadržaja i aktivnosti, kao i izradom temeljito razrađenog plana i programa aktivnosti koji doprinose razvoju naše zemlje kao turističke destinacije. Stoga je jako važno da naš tim čine kvalitetne persone koje mogu razumjeti misiju i viziju udruge, te svojim znanjem i iskustvom doprinijeti postizanju statutarnog cilja udruge HerzegovinaBike.
Zahvaljujemo se na razumjevanju.

Dragi naši potencijalni članovi,

Ukoliko smo Vas zaintrigrirali u našem prvom koraku ka našoj zajedničkoj suradnji u razvoju cikloturizma i biciklizma, te boljoj promociji naše zemlje molimo da ispunite prijavnicu za postajanjem člana Udruge kojoj možete pristupiti putem dolje naznačenog LINK-a.

Budite slobodni da nas kontaktirate, kako bi smo zakazali sastanak te porazgovarali o mogućnostima i uvijetima dugoročne suradnje, a koja će biti od zajedničkog interesa i dobrobiti za sve uključene strane. Nakon što popunite prijavnicu, naš Upravni odbor će pažljivo razmotriti Vaš prijavni obrazac te Vas informirati o rezultatima putem mail adrese koju navedete u obrascu.

Srdačan pozdrav,
Toni Zorić; predsjednik Udruge HerzegovinaBike

Da bi ste ispunili obrazac za prijavu kliknite na:

NEKI OD NAŠIH PROJEKATA

 • ĆIRO Trail – Razvoj i promocija biciklističke rute od Mostara do Trebinja i dalje prema Dubrovniku;
 • Ćiro II – Razvoj i promocija biciklističke rute od Ravnog do Herceg Novog;
 • Ćiro Heritage – Razvoj i promocija biciklstičke rute od Počitelja do Stoca koja kroz Ćiro stazu promovira prirodne i povijesne znamenitosti na ovoj dionici;
 • Cycling Rural – Razvoj i promocija mreže biciklističkih staza u Županiji Zapadnohercegovačkoj;
 • Fraciscana kulturna ruta – Razvoj i promocija biciklističko-pješačke rute koja povezuje sve samostane i muzeje u Bosni i Hercegovini, kao novi cikloturistički proizvod;
 • Bike Friendly Standard – U uskoj suradnji sa Agencijom REDAH razvijamo program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva;
 • Edukacija cikloturističkih vodiča – Kroz projekte Ćiro Trail i Cycling Rural u suradnji sa Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine educirali smo 60 novih cikloturističkih vodiča;
 • Blidinje BIKE Festival – Najveći festival biciklizma u Bosni i Hercegovni, koji promovira cikloturističke potencijale Parka prirode Blidinje;
 • Biciklistička karavana prijateljstva MOstar – VUkovar – Kroz biciklizam iznova spajamo i ojačavamo prijateljsku vezu između gradova Mostara i Vukovara;
 • Biram DA sigurno bicikliram – Projekt kojim ukazujemo potrebe za razvojem biciklističkih staza i urbanog biciklizma u Gradu Mostaru;
 • HerzegovinaBIke Service – Pokrenuli smo prvi mobilni bike servis koji cikloturistima pruža usluge uklanjanja kvara na terenu, te donosi bezbrižno uživanje u bicikliranju Hercegovinom;
 • MTB Liga Hercegovine – Prve organizacije biciklističkih utrka u Hercegovini su organizirane s ciljem promocije brdskog biciklizma;
 • Hercegovina Classic – Promocija Hercegovine kroz organizaciju profesionalnih cestovnih događaja;
 • Trening Kampovi – Prvi smo pokrenuli trening kampove Reprezentacije Bosne i Hercegovine koji u Hercegovinu privlači profesionalne timove u van sezonskom periodu;
 • i mnogi drugi…

Proceed Booking